Virksomheder går over til biodiesel og sparer 84% på CO2-udledning

Dansk Roadshow går sammen med NorthSide, Tinderbox, Carlsberg, Phillip Morris og Sydbank m.fl. om at køre på HVO Biodiesel. Tilsammen sparer partnerne 44 tons CO2 hvert år.

Dansk Roadshow, som kører bar-containere, salgsvogne og andet udstyr for kulturaktører og andre virksomheder, har indgået aftale med 5 partnere om at gå over til HVO100 Biodiesel. Fremover vil al kørsel i forbindelse med de events, Dansk Roadshow afvikler, ske på 100% biologisk dieselolie. Ifølge CO2-beregner på Virksomhedsguiden.dk giver det en besparelse for partnerne fra 52 tons CO2 med almindelig diesel til 8 tons med HVO100 for en samlet kørsel på 53.000 km.

HVO100 er en 100% biologisk dieselolie, som kan blandes med almindelig diesel, eller bruges som 100% ren HVO100 til dieselmotor. Dansk Roadshow er i fuld gang med at omstille til den bæredygtige diesel:
– Vi vil gå forrest, når det kommer til at udvikle bæredygtige løsninger, som giver værdi for vores samarbejdspartnere, leverandører og kunder. Da transport står for det største CO2-aftryk i vores virksomhed, arbejder vi på højtryk med at udskifte vores vognpark, så lastbilerne kan køre på 100% ren HVO. Og vi oplever en enorm interesse fra vores samarbejdspartnere for at gå sammen om at køre grønt, fortæller Søren Kjeldsen, direktør i Dansk Roadshow.

Hos NorthSide har man armene i vejret over det grønne samarbejde:
– NorthSide er Danmarks mest bæredygtige festival, og vi har en ambition om at være blandt de mest bæredygtige festivaler i verden. Grøn transport står i forvejen højt på vores agenda, og samarbejdet med Dansk Roadshow er et vigtigt skridt til at nå vores mål, udtaler Martin Thim, Sustainability & Partner Manager hos NorthSide, som ser frem til, at Dansk Roadshows kørsel vil være overgået til HVO Biodiesel, når festivalen åbner igen til juni.

14 tons sparet CO2 på to måneder

Dansk Roadshow, som kan fejre 20-års jubilæum i år, er den første danske virksomhed inden for eventlogistik- og -produktion, som tilbyder alle samarbejdspartnere at køre på HVO Biodiesel. Det kræver en lille merafgift for partnerne, som til gengæld får adgang til data, der dokumenterer den grønne kørsel.
Indtil videre har Dansk Roadshow to store lastbiler og tre udstillingsbiler, som kører på HVO, og før corona igen lukkede alting ned, havde køretøjerne travlt med at spare CO2. I august og september sidste år blev det til en kørsel på 17.150 km. og en samlet besparelse på 14 tons CO2.

Ja til grøn kørsel

Dansk Roadshow oplever fuld opbakning fra partnerne, og de første til at hoppe på vognen var Sydbank:
– I Sydbank er ansvarligt klimaaftryk et strategisk fokusområde, og vi arbejder målrettet på at reducere vores CO2 udledning. Vi rapporterer på CO2 efter Greenhouse Gas-protokollen på udvalgte emissioner. Derfor er vi glade for samarbejdet med Dansk Roadshow om at reducere CO2-emissionerne ved at skifte fra fossil dieselolie til HVO, fortæller Mads Strib Sørensen, marketingchef i Sydbank.

 Også hos Carlsberg tapper reduktion af emissioner ind i bæredygtighedsstrategien:
Hos Carlsberg har vi ambitiøse reduktionsmål, og vil reducere vores ”øl-i-hånd” scope 3 emissioner med 30% inden 2030. For at nå det er partnerskaber altafgørende. Transport er et af de led i værdikæden, hvor vi specifikt arbejder med partnere om at finde løsninger. Kørsel af vores event udstyr på biobrændsel i samarbejde med Dansk Roadshow hjælper os med at nå vores målsætning, udtaler Tenna Skov Thorsted, bæredygtighedsansvarlig i

Carlsberg Danmark.

Hos Philip Morris flugter minimeringen af CO2-fodaftryk også med de bæredygtige visioner:
Det grønne skift kræver, at myndigheder, virksomheder og civilsamfund bidrager og samarbejder. For PMI er minimering af CO2 -fodaftryk relateret til energiforbrug og transport et grundlæggende princip, der styrer vores bidrag, og det er derfor glædeligt, at Dansk Roadshow nu tager skridtet over til biodiesel fremstillet af restprodukter, udtaler Jesper Torp, Manager Consumer Engagement hos Philip Morris.

På den lange bane er det Dansk Roadshows ambition at skifte vognparken ud med elkøretøjer, men teknologien gør det ikke muligt at afvikle jobs med elkøretøjer i hele landet på nuværende tidspunkt. Indtil teknologien er på plads, glæder Dansk Roadshow sig over partnernes opbakning til at køre grønt.

Om HVO100
HVO100 er en 100% biologisk dieselolie med stort set de samme tekniske egenskaber som almindelig diesel. HVO står for ‘hydrotreated vegetable oil” og er fremstillet af restprodukter som fx brugt madolie. Ifølge Biofuel Express, som er leverandør af fossilfrit brændstof, betyder et skift fra fossil dieselolie til HVO en reduktion af CO2-emissionerne med op til 90%.

Dansk Roadshow udbyder eventlogistik og -produktion for eventbureauer, reklamebureauer og andre virksomheder. Dansk Roadshow er specialiseret i udlejning, indretning og kørsel af containere og salgsvogne.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.